Vi eksperimenterer lidt mere med æbler
- Det salte køkken
Først skal vi smage på forskellige æbler, så vi kan vælge til vores ret.
![]() |
Vi smager på Belle de Boskop, Aroma, Cox Orange og Elstar |
![]() |
Hvad smager bedst...? måske Elstar... eller Cox Orange |
![]() |
Dejlige friske æbler |
Eleverne opfinder deres retter:![]() |
Tilføj billedtekst |
Vi skal lave en gyderet med æbler
I skal i gruppen vælge en slags kød, grønsager, æbler, krydderier, væske og fyld - sæt kryds ved det i vælger!
Kød
|
Grønsager
|
Kål
|
Æbler med eller uden skræl
|
Krydderier
|
Væske
|
Fyld
|
Pølser
|
Løg
|
Hvidkål
|
Cox orange
|
Hvidløg
|
Æblemost
|
Ris
|
Fasan
|
Gulerødder
|
Blomkål
|
Aroma
|
Karry
|
Kartofler
| |
Svinekød/kalvekød
|
Pastinak
|
Belle de Boskop
|
Soya
| |||
Selleri
|
Guldborg
|
Laurbærblade
| ||||
Elstar
|
Timian
| |||||
Peberkorn
| ||||||
Rosmarin
| ||||||
Navnene på dem der er i gruppen:
Hvordan skal de forskellige råvarer skæres ud, med eller uden skræl mm:
Navnet på vores ret:
Hvorfor har vi valgt at bruge disse råvarer til vores ret:
|

Vi eksperimenterer lidt mere med æbler
- Det salte køkken
200 g Kød eller pølser
200 g Grønsager
¼ Kål
2 Æbler
Krydderier
2 kartofler eller 1 dl ris
1,5 dl æblemost
Sådan gør du:
1) Fjern de yderste blade fra hvidkålen og fjern stokken – Blomkålen brækkes i buketter
2) Skær grøntsagerne i tern og svits det i olie sammen med karry, hvis I har valgt Karry
3) Snit Hvidkålen og svits den med til den falder sammen. Svits blomkålensbuketterne
4) Tilsætæblemost, salt, krydderier og kartofler/ris.
5) Lad kålen simre under låg ca. 15 min. til den er næsten mør.
6) Skræl æblerne, hvis I ønsker det eller lad skrællen blive på, del dem i både eller skær dem i tern og kom dem i kålen 5 min. inden den er færdig.
7) Brun kødet på en anden pande eller skær pølserne i tykke skiver og kom dem i gryden.
8) Kog yderligere 4-5 min. til pølserne er gennemvarme.
9) Smag til med salt og peber
Smageskema til gryderetter med æbler
Hvad
|
Smag
|
Udseende
|
Konsistens
|
Vurdering
|
Gryderet med:
Kød:
Grønsager:
Kål:
Æbler:
Krydderier:
Væske
|
Sødt
Salt
Surt
Bittert
Umami:
| |||
Gryderet med:
Kød:
Grønsager:
Kål:
Æbler:
Krydderier:
Væske
|
Sødt
Salt
Surt
Bittert
Umami:
| |||
Gryderet med:
Kød:
Grønsager:
Kål:
Æbler:
Krydderier:
Væske
|
Sødt
Salt
Surt
Bittert
Umami:
| |||
Gryderet med:
Kød:
Grønsager:
Kål:
Æbler:
Krydderier:
Væske
|
Sødt
Salt
Surt
Bittert
Umami:
|
![]() |
Forers Gryderet med fasan |
![]() |
Forerst gryderet med hakket svin/kalv |
![]() |
Forerst gryderet med blomkål og kålpølser |
Fasan de Cox
Emil, Mark Louis, Keyhon og Sofia har lavet en gryderet med: fasan, gulerødder, hvidkål, Cox orange æbler, hvidløg og æblemost. Vores ret smagte sødt og surt
Pølse namnam
Mikkel, Robert, Julie og Hannibal har lavet en gryderet med kålpølser, gulerødder, selleri, blomkål, Elstar æbler, timian, laurbærblade og æblemost
Saltet æbleret med svine/kalvekød
Mille, Karen, Olivia og Zain har lavet en gryderet med hakket svine/kalvekød, gulerødder, pastinak, hvidkål, Belle de Boskop æbler, timian, laurbærblade og æblemost
![]() |
Mikkel smager gryderetter |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar