Æblekage
Dej150 g smør (stuetemperatur)
150 g sukker
3 store æg
150 g mel
1 tsk. bagepulverKagecreme:
2 æblerblomme
Mel | Sukker | Fyld | Fyld | Æbler | Energi |
Hvede | Hvid sukker | Mandler | Marcipan | Med skræl | Margarine |
Grov mel | Farin | Nødder | Birkes | Uden skræl | Smør |
rørsukker | Ingefær | Rosiner | Udskæring: | Olie | |
Makroner | Tern, både, mm | Mindre fedt/sukker | |||
Kanel | Sort |
Sådan gør du:
Dej:
1) Ælt smørret blødt med sukker.
2) Tilsæt æg et ad gangen.
3) Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Lav kagen
2) Fordel kagedejen i formen
3) Kom fyldet på
4) Pynt med æbler .
) Bag i cirka 30 minutter ved 210
Julie havde medbragt Guldborg æbler og derudover var der Gråsten æbler man kunne vælge) Bag i cirka 30 minutter ved 210
Smageskema
Æblekage med:
|
Smag
|
Konsistens
|
Udeseende
|
Mel:
Sukker:
Fyld:
Æbler:
Energi:
|
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami
| ||
Mel: Sukker: Fyld: Æbler:
Energi:
|
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami
| ||
Mel: Sukker: Fyld: Æbler:
Energi:
|
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami
| ||
Mel: Sukker: Fyld: Æbler:
Energi:
|
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami
|
Mmmmm - Forleden fik vi lov til at smage jeres lækre æblekager. Det var godt, så derfor takkede jeg hurtigt ja tak til at komme op og få lov til at smage på jeres gryderretter. De var gode med overraskende mange forskellige ingridienser. Jeg var bl.a. glad for at smage gryderetten med fasan, fordi I selv havde været med til at flå og gøre fasaner klar. Sejt :o)
SvarSletKærlig hilsen
Mikkel