torsdag den 27. september 2012

Vi eksperimenterer med æblekager








 
Æblekage
Dej
150 g smør (stuetemperatur)
150 g sukker
3 store æg
150 g mel
1 tsk. bagepulver
Kagecreme:
2 æblerblomme

MelSukkerFyldFyld ÆblerEnergi
HvedeHvid sukkerMandlerMarcipanMed skrælMargarine
Grov melFarinNødderBirkes Uden skrælSmør

rørsukkerIngefærRosiner Udskæring: Olie


Makroner
Tern, både,
mm
Mindre fedt/sukker


Kanel
Sort

Sådan gør du:

Dej:
1)    Ælt smørret blødt med sukker.
2)    Tilsæt æg et ad gangen.
3)    Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.

Lav kagen
2)    Fordel kagedejen i formen
3) Kom fyldet på
4)    Pynt med æbler .
)    Bag i cirka 30 minutter ved 210 
Gråsten til venstre og Julies Guldborg æble til højre
5
Gråsten æbler

Julie havde medbragt Guldborg æbler og derudover var der Gråsten æbler man kunne vælge

Smageskema

Æblekage med:
Smag
Konsistens
Udeseende
Mel:
Sukker:
Fyld:
Æbler:
Energi:
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami


Mel:
Sukker:
Fyld:
Æbler:
Energi:
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami


Mel:
Sukker:
Fyld:
Æbler:
Energi:
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami


Mel:
Sukker:
Fyld:
Æbler:
Energi:
Salt
Surt
Bittert
Sød
Umami



Udfyldte smagekort









Guldborg og Gråsten æbler

1 kommentar:

  1. Mmmmm - Forleden fik vi lov til at smage jeres lækre æblekager. Det var godt, så derfor takkede jeg hurtigt ja tak til at komme op og få lov til at smage på jeres gryderretter. De var gode med overraskende mange forskellige ingridienser. Jeg var bl.a. glad for at smage gryderetten med fasan, fordi I selv havde været med til at flå og gøre fasaner klar. Sejt :o)

    Kærlig hilsen
    Mikkel

    SvarSlet